İsimler
İSİM (AD)
Varlıkları, kavramları karşılayan sözcüklerdir.
İsimlerle, karşıladıkları kavram ve nesneler arasında çok sıkı bir ilgi vardır. Bunlar daima birbirlerini çağrıştırır.
Örneğin “kitap” sözü aklımızda hemen varlık olarak “kitap” nesnesini canlandırır. Ya da bir kitabı gördüğümüzde zihnimize hemen onu karşılayan isim gelir.
Kavramlar için ise bu kadar belirgin bir ilişkinin varlığını söyleyemeyiz. Örneğin “dert” dendiğinde aklımızda bir nesne canlanmaz; ancak bunun insanı sıkıntıya sokan bir durum olduğu zihnimizde belirir.
Şimdi isim çeşitlerini görelim.
Varlıklara verilişlerine göre isimler
Varlıkların sayılarına göre isimler
Varlıkların niteliklerine (oluşlarına) göre isimler
Soyutlama ve Somutlama (Soyutlaştırma/Somutlaştırma) Nedir?
Bilgi: Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan “yer sağlayıcı” olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz “uyar ve kaldır” prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, dilbilgisi25@gmail.com mail adresinden bize ulaşabilirler. Bizle iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde size dönüş yapılıp gerekli bilgi verilecektir.
kusura bakmayın ama çok kısa daha açıklayıcısı yok mu?
İstediğiniz konunun adını yazarsanız yardımcı olabiliriz
Anlayan
buğulama konusunu da açıklar mısınız
anlamadım anlamadım anlamadım anlamadım anlamadım anlamadım anlamadım anlamadım anlamadım anlamadım anlamadım anlamadım anlamadım anlamadım anlamadım anlamadım anlamadım anlamadım anlamadım anlamadım anlamadım anlamadım anlamadım anlamadım anlamadım
bende anlamadım çoookkk kısa